2021-05-06 11:55:17

Festival cvijeća 8. i 9. svibnja

Osječka cvjetna priča – „Čuvaj cvijet, uljepšaj svijet“

Festival cvijeća u Osijeku, manifestacija je koju od 2017.godine organiziraju zajedno Grad Osijek i TZ grada Osijeka, u kojoj naša škola sudjeluje od 2018. godine.

Manifestacija se tradicionalno odvija drugog vikenda u svibnju, kako bi se njome ujedno obilježio i majčin dan.

Cvijeće je oduvijek imalo značajnu ulogu u ljudskoj povijesti i kao takvo služilo je kao inspiracija mnogim umjetnicima i kreativcima. Iz tog razloga, osim klasičnog izlagačkog  programa koji je sastavni dio svakog festivala cvijeća, naš osječki ima jednu posebnu priču gdje  u kreiranju zabavnog i edukativnog programa sudjeluju učenici srednjih strukovnih škola te razne udruge.

S obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnost realizacije Festivala u punom smislu, Grad Osijek i TZ grada Osijeka odlučili su se kroz Osječku cvjetnu priču  i slogan  „Čuvaj cvijet, uljepšaj svijet“  pružiti podršku učenicima Obrtničke škole Osijek, Glazbene škole Franje Kuhača, Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi, Školi primijenjene umjetnosti i dizajna te Ugostiteljsko-turističkoj školi kako bi se prezentirali kroz svoje cvjetne uratke i na jedan vikend uljepšali  Park kralja Stjepana Držislava.

Tako će naši sugrađani i gosti moći 08. i 09. svibnja prošetati parkom i fotografirati se na posebno uređenim foto  pointovima, zasladiti se cvjetnim kolačićem, pogledati mini izložbu osječkih parkova u suradnji s Muzejom Slavonije Osijek, uživati u cvjetnim figurama udruge za promicanje kulture plesa Shine te uživati u  predivno uređenoj i osvijetljenoj fontani za čiji je aranžman zadužena aktualna prvakinja Republike Hrvatske u floristici gđa. Suzana Lonjak.

U sklopu Osječke cvjetne priče  ljepotama i povijesnom značaju osječkih parkova, kroz posebno za njih organizirano turističko vođenje, svjedočila je i  grupa stranih studenata koji putem programa međunarodne razmjene trenutno borave u Osijeku.

Njihov promo film, uspomene s prethodnih festivala cvijeća, te ostale zanimljive kadrove svakako potražite na displayu koji će uz laganu glazbu upotpuniti cijelu atmosferu.

U nadolazećem vikendu uživajte u cvijeću, okružite se najdražim primjercima i podučite svoje najmlađe važnosti povezivanja  s prirodom. „Čuvajte cvijet, uljepšajte svijet“


Obrtnička škola Osijek